Carwashes

Wasstraat, Roll-over of Self-carwash? Wij staan klaar met ons advies en begeleiden u op maat.

"

SERVICERUIMTE

Apparaten in RVS om uw serviceruimte in te richten

"

BETAALSYSTEMEN

Koppel uw carwash aan onze digitale betaalsystemen

"

REINIGINGSPRODUCTEN

Universele chemielijn geschikt voor alle wasinstallaties.

"

WATERHUISHOUDING

Verplicht door de overheid indien je meer dan 1.500 m3 water op jaarbasis gebruikt.

"

Waterhuishouding

Water

Water de primaire grondstof van uw carwash.

De goede werking van uw carwash staat of valt met de waterkwaliteit. Naast onze ervaring op gebied van carwashinstallaties hebben we ook de nodige know-how in huis om uw volledige watervoorziening te sturen en te optimaliseren.

Hierbij spreken we niet alleen over onze eigen ontwikkelde bio waterzuivering. Ook het aansturen van de regenwaterbuffers, het produceren van osmosewater en het optimaliseren van uw stadswater nemen wij voor onze rekening.

Op die manier garanderen we niet alleen een zo laag mogelijke waterkost maar coveren we ook de waterkwaliteit en de milieu impact in het volledige wasproces .

Handshake

Het principe van “single supplier” als garantie voor uw eindkwaliteit.

De kwaliteit van uw carwash is enkel meetbaar aan het behaalde was- en droogresultaat van de wagens die uw carwash verlaten.

Deze kwaliteit wordt beïnvloed door verschillende parameters. Hierbij spelen de volgende drie factoren veruit de belangrijkste rol:

 • Premium carwash installatie.
 • Uitmuntende waterkwaliteit.
 • High-end chemicaliën (shampoo, wax, polish,…..)

Het samenspel van deze drie actoren is maar zo sterk als de zwakste schakel. En bij het falen van één van de drie zullen er kwaliteitsissues ontstaan.

Daarom streeft Pro-Wash er naar om op te treden als single supplier en enig aanspreekpunt voor u. Op dat moment staan wij rechtstreeks in voor: uw carwashinstallatie, uw waterhuishouding en uw chemicaliën. Maar onrechtstreeks ook voor de eindkwaliteit van uw zaak!

Regenwater

In eerste instantie zullen we optimaal gebruik maken van het beschikbare regenwater, dit in overeenstemming met de Vlarem wetgeving.

Vanuit de regenwaterbuffering voorzien we een industriële regenwatersturing waarbij het gebruik van regenwater te allen tijde voorrang krijgt op het duurdere stadwater.

Recuperatiewater

Het is bij wet verplicht om in grotere automatische carwashinstallaties water te recupereren. Deze verplichting geldt vanaf een bepaalde lozingshoeveelheid.

Om dit te bekomen voorzien we onze eigen Pro-Wash bio waterzuivering.
Deze zuivering stelt de carwash in staat om tot 90% te werken op recuperatiewater!

De bio waterzuivering is een eigen Pro-Wash ontwikkeling die in tientallen installaties zijn doeltreffendheid heeft bewezen.

  Recuperatiewater Roll-over

  Naast de Pro-Wash zuiveringsinstallaties die zich vooral richten op grotere lozingsvolumes in wasstraten voorzien wij ook een aangepast systeem voor het gebruik bij een roll-over installatie.

  De compacte vormgeving is in te passen in elke situatie en vergt een minimum aan voorbereidende grondwerken.

  Ontkalking stadswater – Osmose productie

  Om zeker te zijn dat het aangeboden stadswater 100% kalkvrij is voorzien wij nodige apparatuur om het water te ontkalken.

  Osmosewater gaat nog een stap verder en is water in zijn puurste vorm. Het is namelijk vrij van kalk, zouten, ijzer, natrium, kalium, magnesium en organische vervuiling.

  Osmosewater is om die reden erg puur en laat daarom geen strepen of vlekken achter. Om deze reden kan er osmosewater gebruikt worden tijdens de laatste spoeling net voor de droging van het voertuig.

  Pro-Wash voorziet hiervoor in zijn eigen osmose aanmaak installaties die we integreren in de technische ruimte van uw carwash.

  Interesse in een waterzuivering of waterbehandelingsinstallatie?